Villa Sapi
  • Villa Sapi - Villa view
  • Villa Sapi - Pool and beach view
  • Villa Sapi - Garden and sunloungers
  • Villa Sapi - Garden
  • Villa Sapi - Dining and kitchen area
  • Villa Sapi - Entertainment room
  • Villa Sapi - Living area
  • Villa Sapi - Study room
  • Villa Sapi - Tennis court
  • Villa Sapi - Guest house
  • Villa Sapi - Master bedroom
  • Villa Sapi - Master bathroom
  • Villa Sapi - Guest house bedroom 1
  • Villa Sapi - Guest house bathroom
  • Villa Sapi - Villa view at dusk

Welcome to
Villa Sapi

Five-bedroomed Villa Sapi is a masterpiece of design on the peaceful island of Lombok. Bordered by the almost deserted Sira Beach against a backdrop of soothing seas, soaring peaks and sensational sunsets, it presents funky architecture, three swimming pools plus a children’s pool, a stand-alone two-bedroomed guesthouse, a tennis court, exemplary service and gourmet cuisine.

This is tropical living and barefoot luxury at its very best; a place where guests can truly escape. Villa Sapi is secluded and lusciously private but by no means isolated; prestigious neighbours include the Lombok Golf Kosaido Country Club, Hotel Tugu and The Oberoi, and the coral-fringed Gilli Islands, with their superb dive sites, are just a short boat ride away.

The layout

Villa Sapi rests within an expansive coconut-grove garden and comprises a main single-storey residence with a 25m swimming pool and a children’s pool, plus a stand-alone guest pavilion with two more swimming pools, set well away from the main house. Also within the villa’s grounds are a floodlit tennis court and a lumbung (traditional rice barn) massage pavilion.

The main building is entered via a timber pathway, lined with fire torches. This leads past a feature wall of bamboo and a cascading wall of water. Running parallel to the beachfront, the main building incorporates the living and dining areas, kitchens, three of the five bedrooms, the study and the home theatre.

The guest pavilion is built into a manmade hill capped with grass, and presents an open-sided sitting area and two bedrooms, one of which is semi-subterranean. Both bedrooms are complemented by a deck and a private swimming pool.

The rooms

Villa Sapi rests within an expansive coconut-grove garden and comprises a main single-storey residence with a 25m swimming pool and a children’s pool, plus a stand-alone guest pavilion with two more swimming pools, set well away from the main house. Also within the villa’s grounds are a floodlit tennis court and a lumbung (traditional rice barn) massage pavilion.

The main building is entered via a timber pathway, lined with fire torches. This leads past a feature wall of bamboo and a cascading wall of water. Running parallel to the beachfront, the main building incorporates the living and dining areas, kitchens, three of the five bedrooms, the study and the home theatre.

The guest pavilion is built into a manmade hill capped with grass, and presents an open-sided sitting area and two bedrooms, one of which is semi-subterranean. Both bedrooms are complemented by a deck and a private swimming pool.

Bedroom 1

Villa Sapi’s master bedroom is accessed from the living room via an unusual swivel door. Cooled by both air-conditioning and ceiling fan, this spacious room features concrete floors and white walls adorned with artwork.

A king bed with coconut-shell veneer takes pride of place, while floor-to-ceiling windows look out over an ornamental pond against a backdrop of garden and sea. The ensuite bathroom presents three distinct areas, one of which contains clothes storage and a twin vanity. The main bathroom area features circular skylights that channel the sunshine and moonlight, a multi-faceted shower and a bathtub next to a picture window that looks out towards the ocean. Beyond this, a rain shower stands open to the tropical elements in the garden.

Bedroom 2

Also located off the living room, this air-conditioned and fan-cooled guest bedroom is ideal for kids or a young family with its king-size four-poster bed that neatly incorporates a large trundle bed below its frame. This wooden-floored room is also furnished with wardrobe storage and a funky blue chair which hangs from the ceiling.

The ensuite bathroom is fitted with a resin-topped vanity unit and features an outdoor shower screened for privacy. Doors slide open from the bedroom onto a private terrace where a furnished deck lies beside a pond overlooking the garden.

Bedroom 3

Similar to bedroom 2 in size and layout, bedroom 3 is furnished with a king-size bed crafted in coconut shell which ‘floats’ above a sea of white pebbles. A sliding door opens to an ensuite bathroom fitted with a vanity unit embedded with colourful guitar plectrums and an outdoor shower screened for privacy.

This bedroom also has its own private terrace, accessed from the bedroom, which features a furnished deck beside a pond with garden views.

Bedroom 4

There are two urban-chic air-conditioned bedrooms in the guest pavilion. One of these, on the same level as the sitting area, features polished concrete floors, walls and ceiling. It is furnished with a king bed, a desk and fitted wardrobes. Glass doors slide open to a sheltered wooden deck beside a private swimming pool.

The ensuite indoor bathroom has a tub facing the sea and a single vanity unit. An outdoor ‘bamboo pipe’ shower opens to the garden.

Bedroom 5

A flight of stairs in the guest pavilion descends to a semi-subterranean bedroom with a steeply curved concrete roof. Despite its unusual situation, the room is filled with plenty of natural light courtesy of a wall of glass opening to a second private swimming pool where sunbeds rest on a timber deck.

Furnished with a king bed featuring decorative white pebbles underneath, this air-conditioned bedroom has a huge walk-in wardrobe and a sitting area next to the glass doors. The ensuite bathroom has a tub facing the sea, a single washbasin and an alfresco poolside rain shower, sheltered by a roof and sheer white curtains.

an elite haven
Back To Top